Voetbal

Definitief geen uitfans bij Klassiekers: geen medewerking Feyenoord

04 juni 2019 13:26 Aangepast: 04 juni 2019 15:39

Feyenoord trekt de medewerking aan het mogelijk maken van meereizende uitsupporters naar de Klassiekers in. Dat houdt in dat ook komend seizoen geen uitfans welkom zijn bij de wedstrijden tussen Feyenoord en Ajax.

Dat schrijft de club op de officiële website. "Feyenoord acht het toelaten en meenemen van uitsupporters naar wedstrijden tussen Feyenoord en Ajax onverantwoord en maatschappelijk onacceptabel. Dit betekent dat in ieder geval ook komend seizoen geen uitsupporters bij de Klassiekers welkom zijn."

Plan

Daarmee komt er een einde aan een plan waar al jaren aan gewerkt werd. "Feyenoord, Ajax, supportersverenigingen, burgemeesters en gemeenten hebben de afgelopen jaren en met name de laatste maanden gewerkt aan een plan hoe onder normale omstandigheden en voorwaarden weer uitsupporters aanwezig zouden kunnen zijn bij de Klassiekers. Doel was om met ingang van komend seizoen weer te beginnen met het toelaten van supporters van de uit spelende club."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ajax niet blij met besluit Feyenoord: 'Beide clubs moeten het willen'

Nadat het uit de hand liep bij de wedstrijd tussen Feyenoord onder 19 en Ajax onder 19, waar ouders van Feyenoord-spelers werden aangevallen, en een incident bij de wedstrijd tussen Swift en SC Feyenoord hebben de Rotterdammers besloten de stekker uit het plan te trekken."De club heeft daarom de andere betrokkenen partijen inmiddels laten weten geen verdere medewerking te verlenen. Burgemeester Aboutaleb heeft Feyenoord aangegeven begrip te hebben voor dit standpunt en dit te onderschrijven."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ajax reageert met statement na staking jeugdwedstrijd

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`