Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Ontdekker Ruud Gullit

Voormalig voetbaltrainer Barry Hughes (81) overleden

02 juni 2019 19:53 Aangepast: 07 juni 2019 12:34
Beeld © anp

Voormalig voetbaltrainer Barry Hughes is op 81-jarige leeftijd na een kort ziekbed overleden. Dat meldt zijn vroegere werkgever Go Ahead Eagles.

De markante voetbalpersoonlijkheid uit Wales trainde in Nederland een scala aan clubs, onder meer Sparta, FC Utrecht en Haarlem.

Bij Haarlem was hij de trainer die Ruud Gullit ontdekte. De voormalig topvoetballer heeft bedroefd gereageerd op het nieuws. "Dank je wel dat je mij de kans gaf prof te worden. Dat je in me geloofde en mijn mentor was."

Bij Go Ahead was hij degene die de clubnaam liet veranderen in Go Ahead Eagles. 

Markante persoonlijkheid

Hughes was zowel binnen als buiten het veld een markante persoonlijkheid. Hij nam diverse carnavalsliedjes op, speelde gastrollen in tv-series en presenteerde zijn eigen tv-quiz, de Barry Hughes-quiz.

Bekend is ook zijn act met een rolfluitje in 1978 als trainer van Haarlem tijdens een voetbalwedstrijd tegen AZ'67 waarin hij collega Georg Kessler te kijk zette.

Hughes viert als trainer van Sparta een 2-0 overwinning op Ajax in het seizoen 1987/1988 Hughes viert als trainer van Sparta een 2-0 overwinning op Ajax in het seizoen 1987/1988
RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore