Voetbal

Virgil van Dijk laat zich in de kleedkamer verleiden tot een klein dansje

02 juni 2019 09:20 Aangepast: 02 juni 2019 11:14
Van Dijk met de 'cup met de grote oren' Beeld © ANP

"Ik moet steeds even naar beneden kijken", vertelt Georginio Wijnaldum terwijl hij zijn Champions League-medaille vasthoudt. "Hij is echt, ja. Moet ik zuinig op zijn." Samen met Virgil van Dijk won hij gisteravond de Champions League in Madrid. En dat mocht gevierd worden.

Voor de twee Nederlandse sterren van Liverpool is het de eerste keer dat ze de grootste Europese prijs pakken. "We hebben het gewoon geflikt", vertelt Wijnaldum tegen VTBL. En hij heeft de smaak te pakken: "Je wil hem natuurlijk wel vaker winnen. Het is een goed begin." 

Dronken gaat hij niet worden, zegt hij. "Drinken doe ik alleen op vakantie." Donderdag staat hij met het Nederlands elftal tegen Engeland aan de aftrap in de Nations League. Hoe Virgil van Dijk de overwinning vierde, zie je verderop in dit artikel.

Wijnaldum: 'We hebben het gewoon geflikt'

Georginio Wijnaldum moet nog echt gaan beseffen dat hij met 'The Reds' de hoogste prijs in het Europese voetbal heeft gewonnen
Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Liverpool vernedert Barcelona dankzij uitblinker Wijnaldum en bereikt CL-finale

Man van de wedstrijd

Virgil van Dijk werd op zijn beurt ook nog eens uitgeroepen tot man van de wedstrijd. Hij had de hele wedstrijd Spurs-spits Harry Kane in zijn zak. "Hij is natuurlijk een topspits, maar vandaag kon hij niet tegen me op."

Donderdag treffen de twee elkaar weer in de halve finale van de Nations League. "Dat zullen we dan wel weer zien", zegt Van Dijk, die nog van oor tot oor staat te lachen.

'Hey Virgil, waar was Kane?'

'Man of the Match' Virgil van Dijk liet zich niet passeren door Spurs-spits Harry Kane.

Na de wedstrijd en het in ontvangst nemen van de beker, wordt Van Dijk ook in de kleedkamer door zijn teamgenoten toegezongen. De 27-jarige verdediger laat zich zelfs verleiden tot een klein dansje:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore