Vroege strafschop

Liverpool klopt Ajax' kwelgeest in finale Champions League

01 juni 2019 22:32 Aangepast: 01 juni 2019 23:57
Virgil van Dijk met de beker. Beeld © Getty Images

Met in de basis de Nederlanders Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum heeft Liverpool de eindzege gegrepen in de Champions League. In Madrid was de ploeg met 2-0 te sterk voor Tottenham Hotspur, dat in de halve finale nog met veel geluk had afgerekend met Ajax.

Liverpool kwam in een zetel terecht dankzij een strafschop die in de allereerste minuut werd toegekend. De vroege voorsprong gaf de ploeg de kans het grootste deel van de wedstrijd te controleren. De ploeg van coach Jürgen Klopp was in een matte eerste helft weliswaar iets beter, maar van een duidelijk krachtsverschil was geen sprake.

Vliegende start

De finale had een vliegende start gekend. Al na amper 25 seconden wees de Sloveense arbiter Damir Skomina naar de stip. Een voorzet van Sadio Mané belandde bij Moussa Sissoko via de borst op zijn uitgestoken arm. Ook de dienstdoende VAR Danny Makkelie zag er een strafschop in. Mohamed Salah benutte de snelste strafschop ooit in de historie van het belangrijkste clubtoernooi in Europa.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vrouwelijke streaker verstoort CL-finale

Na de spraakmakende start zakte de amusementswaarde in. Beide ploegen hadden moeite om het spel te maken en kansen te creëren. 

Van Dijk speelde een prima partij, Wijnaldum werd na ruim een uur gewisseld. Tottenham drong aan, maar in de 88ste minuut profiteerde Origi van een slecht weggewerkte hoekschop: 2-0. Daarna was de wedstrijd gespeeld.

Zesde titel

Liverpool won de hoogste prijs in het Europese clubvoetbal voor de zesde keer. Eerder zegevierden de 'Reds' in 1977, 1978, 1981, 1984 (Europa Cup I) en 2005 (Champions League).

Spelers van Liverpool met de beker Spelers van Liverpool met de beker
Virgil van Dijk na de winst. Virgil van Dijk na de winst.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`