Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Voetbal

De Ligt: 'Ik laat de finale niet schieten door teleurstelling'

01 juni 2019 09:53 Aangepast: 01 juni 2019 10:17
Beeld © Pro Shots

Matthijs de Ligt gaat zaterdagavond gewoon voor de televisie zitten om de Champions League-finale te kijken. Volgens de aanvoerder van Ajax is de teleurstelling (de Amsterdammers werden in de halve finale uitgeschakeld) geen reden om de televisie op zwart te laten.

Prominente Ajacieden reageren in het Algemeen Dagblad op de vraag wat het gevoel is bij de wedstrijd. Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en Daley Blind zijn momenteel met Oranje in Portugal, waar ze zich voorbereiden op de Nations League.

De Ligt is duidelijk: "Hoe jammer het ook is dat je zelf niet in Madrid bent... Ik laat de finale niet schieten vanwege teleurstelling. Je wilt toch zien hoe Gini en Virgil het gaan doen. En bij Spurs spelen een paar oud-Ajacieden. Ik hoop dat het een mooie wedstrijd wordt".

Frenkie de Jong ziet het als een vreemde week. "We hadden een paar dagen vrij na ons kampioenschap. Dan ga je weer trainen bij Oranje en komt in gesprekjes ook de Champions League-finale ter sprake. Dan denk je toch: 'ja, daar hadden wij ook kunnen staan'. Hoe dichter bij de aftrap, hoe meer ik weer zal balen dat het niet is gelukt.

Ook Daley Blind is mentaal nog niet helemaal hersteld. "Het doet nog steeds pijn. Je bent zó dichtbij geweest. Ik heb die dramatische ontknoping tegen Tottenham Hotspur nog steeds niet helemaal verwerkt. Dat gevoel zal nog wel even blijven."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore