Vrouwen WK

5 redenen waarom de Oranje Leeuwinnen het WK gaan winnen

02 juni 2019 07:11 Aangepast: 07 juni 2019 12:34
Lieke Martens en Shanice van de Sanden vieren feest door behalen WK-ticket. Beeld © ANP

Het WK voetbal voor vrouwen staat op het punt te beginnen. De selectie van de Oranje Leeuwinnen is fit en de fans zijn er klaar voor. Alle ingrediënten dus om het WK te winnen.

1. Een ijzersterk team

De Oranje Leeuwinnen hebben een geweldige selectie: Vivianne Miedema is in Engeland uitgeroepen tot beste voetbalster van de competitie, Lieke Martens werd in 2017 gekozen tot beste speelster van de wereld, en Shanice van de Sanden pakte dit jaar met haar club Lyon de Champions League.

Tel daar recordinternational Sherida Spitse (161 wedstrijden), kersverse 'Red Devil' Jackie Groenen, topverdediger Stefanie van der Gragt en de ervaren keepster Sari van Veenendaal bij op, en je krijgt een team dat in alle linies ijzersterk is. Ook spelen veel dames al jaren samen, waardoor ze elkaar in het veld moeiteloos kunnen vinden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'De Oranje Leeuwinnen hebben de beste voorhoede van de wereld'

2. Europese kampioenen

In 2017 hebben de Nederlandse vrouwen al bewezen dat ze de beste zijn van Europa. Dat biedt perspectief voor het aankomende WK. Ze kunnen met veel vertrouwen afreizen, want alle vrouwen die er in de EK-finale bij waren, zijn er nu ook weer bij. Dit team weet wat ze moeten doen om een toernooi te winnen.

3. Oranjegekte

Sinds het gewonnen EK hebben de speelsters er aardig wat Nederlandse fans bij gekregen. Bij de oefeninterlands waren de stadions in Nederlands allemaal uitverkocht, en de speelsters zijn veranderd in echte sterren. Ook in Frankrijk kunnen de dames op flink wat steun rekenen: alle 25.000 Nederlandse-tickets in de groepsfase zijn uitverkocht.

4. Voorhoede van topklasse

De voorhoede van het Nederlands elftal heeft eigenlijk alles wat je nodig hebt. Shanice van de Sanden maakt met haar snelheid het verschil, Vivianne Miedema schiet bijna alle ballen raak en Lieke Martens is zo technisch dat ze makkelijk haar tegenstanders voorbij gaat. En dat dit een gouden combinatie is, blijkt ook wel uit de statistieken: bij elkaar opgeteld maakten ze al 117 goals voor Oranje.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Het duurde even, maar nu staat iedereen in de rij voor de Oranje Leeuwinnen

5. Wiegman maakt het verschil

Sarina Wiegman stond nog niet eens een jaar aan het roer toen ze al geschiedenis schreef voor Nederland: ze maakte de Nederlandse voetbalvrouwen voor het eerst Europees kampioen. Naast Rinus Michels is ze de enige trainer die een Nederlands voetbalteam Europees kampioen maakte. Met haar pittige karakter en voetbalverstand haalt ze het beste in de speelsters naar boven.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore