Voetbal

Jaap Stam kon Liverpool niet meer zien: 'Klootzakken'

30 mei 2019 12:48 Aangepast: 30 mei 2019 13:50

Als Liverpool zaterdag aan de aftrap staat van de Champions League-finale, zullen de gedachten van Jaap Stam teruggaan naar 2005. Toen gaf de speler van AC Milan een 3-0 voorsprong bij rust weg en ging de cup uiteindelijk naar de Reds. Daar baalt hij nog van, vertelt hij in VTBL powered by FourFourTwo.

Vergeten te genieten

Zes jaar eerder leerde Stam de andere kant van de medaille kennen: toen draaide hij met Manchester United in de slotminuten de achterstand tegen Bayern München om.

Hoewel het weinig Nederlanders gegeven is een Champions League te veroveren, kon Stam het verlies moeilijk verkroppen. De overwinning met Manchester wordt overschaduwd door het verlies met AC Milan. "Eigenlijk is dat nog steeds zo. Zo zit ik als persoon in elkaar. Als het niet gaat zoals ik wil, ben ik daar continu mee bezig. Daardoor vergeet ik te genieten van de positieve dingen."

Klootzakken

Na de nederlaag tegen Liverpool had hij een zware tijd. "Het vrat aan me. Ik hoefde echt geen samenvatting van Liverpool op tv meer te zien, dan zette ik ‘m meteen uit. Klootzakken … Terwijl je zelf de klootzak bent. Je geeft het weg, onnodig. Het besef dat je er zo ongelooflijk dichtbij bent geweest, dat je twee van die bekers had kunnen hebben; dat frustreert enorm."

VTBL powered by FourFourTwo

Het complete interview met Jaap Stam lees je in de nieuwe uitgave van VTBL powered by FourFourTwo. Hierin blikt hij ook terug op die andere memorabele finale, met Manchester United tegen Bayern München. Daarnaast gaat hij in op het trainersvak, Matthijs de Ligt en Man United-coach Ole Gunnar Solksjaer.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`