Miniklassieker

Gestaakte jeugdwedstrijd Ajax - Feyenoord zonder publiek afgemaakt

29 mei 2019 21:25 Aangepast: 29 mei 2019 21:27
Beeld © Pro Shots

De gestaakte kampioenswedstrijd tussen Ajax onder 19 en Feyenoord onder 19 wordt komende zaterdag uitgespeeld op sportcomplex de Toekomst in Amsterdam.

Dat gebeurt wel achter gesloten deuren, dus zonder publiek, heeft de KNVB bepaald. Ajax heeft ook een boete ontvangen van 2500 euro onvoorwaardelijk en 7500 voorwaardelijk.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Harde kern Ajax zoekt confrontatie met Feyenoord-ouders tijdens O19-klassieker

De 'miniklassieker' werd afgelopen zaterdag na ruim een halfuur spelen gestaakt na een opstootje op de tribune. Ouders en kennissen van spelers van Feyenoord werden belaagd door fans van Ajax. Na een korte afkoelperiode besloot de scheidsrechter het duel niet meer te hervatten omdat de veiligheid van spelers en hun meegereisde familieleden en kennissen niet voldoende kon worden gewaarborgd.

Beginstand 0-0

De KNVB heeft nu bepaald dat het resterende uur van het duel zaterdagmiddag wordt afgemaakt bij een beginstand van 0-0. De jeugdteams van Ajax en Feyenoord maken samen uit wie er kampioen wordt. Feyenoord heeft aan één punt voldoende voor de titel. Ajax onder 19 wordt gecoacht door John Heitinga, Dirk Kuijt heeft Feyenoord onder 19 onder zijn hoede.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Aboutaleb over uitfans bij Klassieker: 'Dit incident maakt het extra lastig'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore