Nieuws

Aboutaleb over uitfans bij Klassieker: 'Dit incident maakt het extra lastig'

29 mei 2019 17:21

De kampioenswedstrijd tussen Ajax onder 19 en Feyenoord onder 19 werd zaterdag gestaakt nadat supporters van Ajax de familieleden van Feyenoord-spelers probeerden aan te vallen. Dit incident kan volgens Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam, gevolgen hebben voor de toekomst.

Aboutaleb zegt in gesprek met NPO Radio 1 dat hij enorm baalt van de ongeregeldheden. "Door dit incident wordt het weer extra lastig om uitsupporters toe te laten bij wedstrijden tussen Ajax en Feyenoord. Samen met alle betrokken partijen waren we voorzichtig weer aan het kijken of we konden praten over het toelaten van uitsupporters. Dit incident maakt dat erg lastig."

Gevolgen

Volgens Aboutaleb zat de schrik zat er bij de familieleden van de Feyenoord-spelers flink in. "De mensen zijn behoorlijk agressief aangevallen en zijn erg geschrokken. Mijn collega in Amsterdam (Femke Halsema red.) en ik hebben voorgenomen om de gesprekken te hervatten. Deze gebeurtenissen kunnen van negatieve invloed zijn, maar dan loop ik op de feiten vooruit. We moeten nog even geduld hebben."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore