Voetbal

Kersverse vader Coremans moet racen voor promotieduel Eredivisie

28 mei 2019 18:56 Aangepast: 28 mei 2019 19:12
Beeld © Pro Shots

Sparta Rotterdam-goalie Tim Coremans is sinds dinsdagmiddag vader. Dat overkomt meerdere keepers, maar Coremans speelt dinsdagavond met zijn club tegen De Graafschap om een plek in de Eredivisie.

Coremans was zich met Sparta nietsvermoedend aan het voorbereiden, toen de telefoon ging. Zijn vriendin stond op het punt van bevallen. De doelman sprong in de auto naar Breda en was op tijd om het wonder te aanschouwen. 

Hij is volgens het Algemeen Dagblad na het geven van de eerste fles direct omgekeerd naar zijn teamgenoten. Ondanks de tumultueuze dag voor Coremans, staat hij naar verwachting 'gewoon' onder de lat in de Vijverberg. "Het is een verschrikkelijk mooie dag. Nu gaan we proberen de avond nóg mooier te maken", zegt hij tegen de krant.  

Sparta moet in Doetinchem een 1-2-nederlaag zien weg te poetsen, die het vorige week in de laatste minuut te verwerken kreeg. Als dat lukt, dan zijn de Rotterdammers volgend seizoen weer te bewonderen in de Eredivisie. De Graafschap degradeert in dat geval naar de Keuken Kampioen Divisie. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore