Premier League

Aston Villa keert terug in de Premier League dankzij scorende El Ghazi

27 mei 2019 17:40 Aangepast: 27 mei 2019 19:14

Na een afwezigheid van drie seizoenen keert Aston Villa terug in de Premier League. Villa won vanmiddag de finale van de Play-Offs op Wembley met 2-1 van Derby County.

De Nederlandse inbreng was niet gering in Londen. Bij Aston Villa stond Anwar El Ghazi in de basis en bij Derby County was er een basisplaats voor Kelle Roos. De andere Nederlander, Florian Jozefzoon, mocht een kwartier voor tijd invallen.

El Ghazi

Op dat moment stond het al 2-0 voor Aston Villa. De ploeg van trainer Dean Smith kwam vlak voor rust op voorsprong door een doelpunt van El Ghazi. De oud-Ajacied verwerkte een voorzet tot een treffer en bracht daarmee de 40.000 Villa-fans in extase.

Bij de 2-0 was er wederom een hoofdrol voor een Nederlander. Dit keer een negatieve hoofdrol. Na een mislukt schot van El Ghazi was het Derby-doelman Kelle Roos die een enorme fout beging, waarna John McGinn kon inkoppen.

 

Spanning

Na die klap gaf Derby County niet op, het elftal van Frank Lampard ging direct op zoek naar de aansluitingstreffer. Die kwam er tien minuten voor tijd ook. Verder dan 2-1 kwam Derby County niet. Na 97 minuten voetbal floot scheidsrechter Paul Tierney af en was de promotie naar de Premier League een feit voor Aston Villa.

Volgens financiële experts levert promotie circa 200 miljoen euro aan extra inkomsten op. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore