Voetbal

Harde kern Ajax zoekt confrontatie met Feyenoord-ouders tijdens O19-klassieker

25 mei 2019 15:19 Aangepast: 25 mei 2019 23:04
Beeld © Pro Shots

Ajax O19 en Feyenoord O19 speelden zaterdagmiddag in een rechtstreeks duel om het kampioenschap. De harde kern van Ajax zou de confrontatie hebben gezocht met familieleden van de Feyenoord-jeugd. De wedstrijd, afgewerkt op De Toekomst, werd na een half uur bij 0-0 stilgelegd.

Eenmaal in de kleedkamer besloot de scheidsrechter het duel definitief te staken. Reden daarvoor was dat Feyenoord een grote kans kregen en de meegekomen supporters opstonden en zich lieten horen. Coaches Dirk Kuyt en John Heitinga probeerden vervolgens tussen beiden te komen om het opstootje te sussen. Ook Stanley Brard en Edwin van der Sar traden op. 

Feyenoord had genoeg aan een gelijkspel om de titel binnen te halen, Ajax moest winnen om het kampioenschap te vieren. Het is onduidelijk wanneer, waar en hoe de wedstrijd wordt uitgespeeld. 

Sportief slot

Ajax-directeur Edwin van der Sar liet weten: "De situatie die zich op de tribunes voordeed keuren wij natuurlijk af. Voor de beide clubs en de vele toeschouwers is het daarnaast erg vervelend dat het duel niet is uitgespeeld. De spannende competitie van de O19 verdient een sportief slot en daarover verwachten wij komende week van de KNVB meer te horen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore