Voetbal

Van Dijk: 'Dick Lukkien haalde het beste uit me naar boven'

25 mei 2019 14:32 Aangepast: 25 mei 2019 15:13
Beeld © Pro Shots

Virgil van Dijk speelde dit seizoen de sterren van de hemel bij Liverpool en werd door zijn collega's zelfs verkozen tot beste speler van de Premier League. Toch ging het enkele jaren geleden minder voortvarend bij de verdediger, maar gelukkig voor hem was daar Dick Lukkien, tegenwoordig coach bij FC Emmen.

Van Dijk vertelt aan The Guardian over zijn beginperiode bij FC Groningen. "Ik wilde alles heel snel. Toen ik naar Groningen ging begon ik bij het beloftenelftal en zat ik op de bank. Ik dacht: 'Wat gebeurt hier?'. Toen ben ik naar trainer Dick Lukkien gegaan en ging ik in discussie en zei ik: 'Hoe is dit mogelijk?', maar ik heb zoveel van die periode geleerd. Ik groeide als persoon."

Volgens de verdediger was het niet eenvoudig om alles ineens zelf te moeten doen. "Ik woonde net op mezelf en ik moest leven met het feit dat niet alles ging zoals ik wilde. Het seizoen daarna veranderde er niks. Gelukkig bleef ik hard werken, werd ik beter. Ik ben nog steeds in contact met Dick." 

Virgil heeft een hoop complimenten over voor Lukkien. "Hij is een fantastische coach en haalde het beste in me naar boven. Hij daagde me uit omdat hij wist dat ik een beetje lui kon zijn. Ook wist Dick dat het mijn mentaliteit was om nét genoeg te doen. Hij bleef me uitdagen en kreeg me van tijd tot tijd flink boos. Het was zwaar, maar het werkte. Voor het einde van het seizoen maakte ik mijn debuut in het eerste van FC Groningen. Ik ben hem enorm dankbaar."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore