Voetbal

PvdA-lijsttrekker Timmermans op de bres voor Roda JC

25 mei 2019 12:53 Aangepast: 25 mei 2019 14:18

Het noodlijdende Roda JC heeft hulp gekregen uit onverwachte hoek. Frans Timmermans, de lijsttrekker van de PvdA die verrassend de verkiezingen voor het Europees Parlement heeft gewonnen, roept de supporters op hun club uit de penibele situatie te redden. ''Het mag ons niet gebeuren dat Roda in de afgrond valt'', zegt Timmermans, zelf een groot Rodafan, in een zelfgemaakt filmpje.

Roda heeft een begrotingstekort van 900.000 euro en eigenaar Frits Schrouff heeft laten weten dat hij niet langer geld wil steken in de club die een roemrucht verleden in de eredivisie heeft, maar dit seizoen weinig had in te brengen in de eerste divisie. Een faillissement dreigt voor de club.

Supporters zijn al bezig om geld binnen te halen via crowdfunding en Timmermans wijst in zijn filmpje op het belang ervan, ''Ik roep iedereen met een Rodahart en die geel-zwart denkt op na te denken hoe ze de club kan helpen. Roda moet weer een club van de supporters worden, die binding met de regio heeft en in de eredivisie meedoet om de prijzen''.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`