Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Interview

Dijks leeft op in Bologna: 'Dit seizoen heeft mijn carrière gered'

24 mei 2019 13:55 Aangepast: 24 mei 2019 17:23

Bologna wil het contract van Mitchell Dijks openbreken en opwaarderen. De 26-jarige linksback sluit na dit weekend zijn eerste seizoen in de Serie A af en gaat dan nadenken over zijn toekomst. "Er is zeker sprake van interesse ja", zegt Dijks tegenover VTBL.

Bologna kan het seizoen eindigen als de nummer 10 van Italië, als dit weekend van topclub Napoli gewonnen wordt en de concurrenten punten morsen. Dat is opmerkelijk te noemen, gezien de stroeve eerste seizoenshelft van Rossoblu, want toen stond de club op een degradatieplaats.

Trainer Filippo Inzaghi werd ontslagen en als opvolger kwam Sinisa Mihajlovic. "Onder hem is het gaan lopen bij ons", zegt Dijks vanuit Italië. "Hij zette het goed neer en we trainden logischer. Onder Inzaghi moest ik bijvoorbeeld de bal altijd naar voren schieten. Dat is niet echt mijn kracht."

Redding

Onder Mihajlovic stroomden de punten binnen en de ommekeer werd werkelijkheid. Bologna liep weg van de onderste plaatsen en speelde zich veilig. Zodat Dijks en de club nu ontspannen naar het laatste duel kunnen toeleven: Napoli-thuis.

"Het was een prachtig seizoen, eentje die mijn carrière heeft gered”, aldus Dijks. "In het begin zag ik het totaal niet meer zitten, maar het werd geweldig. Het leven, de prestaties, de mensen. Laatst was ik geschorst en moest ik op de tribune plaatsnemen. Stonden mensen voor me op en begonnen ze te klappen. Zo mooi, ik weet soms niet wat ik meemaak."

Beloning

Het bevalt van beide kanten zo goed, dat Bologna het nog tot 2023 lopende contract met Dijks wil openbreken. "Ik ga eerst lekker met vakantie en daarna met mijn zaakwaarnemer zitten. Er is zeker sprake van interesse van andere clubs ja, maar wij verwijzen iedereen door naar Bologna: ons eerste aanspreekpunt. Voor mij is belangrijk welke kant de club opgaat. Ik ga na de wedstrijd tegen Napoli zeker aan de trainer vragen wat hij gaat doen, want ook voor hem is belangstelling. We gaan het zien."

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore