Voetbal

Rakitic zeker van zijn zaak: 'De Jong speelt niet op mijn positie'

22 mei 2019 14:07 Aangepast: 22 mei 2019 16:39

Komend seizoen speelt Frenkie de Jong in het shirt van FC Barcelona. De middenvelder komt voor een recordbedrag over van Ajax. Ondanks de komst van de Nederlander is Ivan Rakitic niet bang voor zijn plek in het elftal. "De Jong speelt niet op mijn positie, mijn positie is bezet."

Rakitic geeft tegenover Mundo Deportivo aan dat hij zich geen zorgen maakt over zijn positie volgend seizoen. In Spanje is men al een tijdje bezig met waar De Jong zal gaan spelen. Volgens Rakitic spelen zij beide op een andere positie dus maakt dat voor hem niet uit. ''Ik snap niet waarom ze mij erbij betrekken", vervolgt Rakitic.

Rakitic geeft aan blij te zijn met de komst van De Jong. In de ogen van de Kroaat is De Jong een versterking voor Barcelona. De middenvelder hoopt dat de Nederlander goed is ontvangen en zich welkom voelt. "Ik hoop dat je geniet." 

Rakitic voelt nog steeds de pijn van de uitschakeling in de Champions League tegen Liverpool en hoopt dat het volgend seizoen eindelijk gaat lukken met Barcelona in de Champions League. FC Barcelona kan 25 mei de Spaanse dubbel pakken als zij het in de finale van de Copa del Rey opnemen tegen Valencia. Dat is het volgende doel, zegt Rakitic. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`