Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Magazine

Hoe Xavi een gebroken sleutelbeen opliep dankzij Boudewijn Zenden

21 mei 2019 19:09 Aangepast: 21 mei 2019 20:44

Gisteren speelde Xavi Hernández zijn laatste wedstrijd als professioneel voetballer. Dat hij die laatste wedstrijd met Al Sadd verloor van het Iraanse Persepolis, zal weinig afdoen aan de imposante carrière van de Spanjaard. Hij won 4 Champions Leagues, 8 kampioenschappen, 2 EK's en 1 WK.

Nederlanders bij Barcelona

Xavi speelde van 1998 tot 2015 bij Barcelona. In deze periode deelde hij de kleedkamer met een karrenvracht aan Nederlanders: Bogarde, Hesp, Reiziger, Cocu, Kluivert, Zenden, Frank en Ronald de Boer, Overmars, Van Bronckhorst, Davids, Van Bommel en Afellay.

Zenden brak Xavi's sleutelbeen

Boudewijn Zenden deelt in de nieuwste editie van VTBL powered by FourFourTwo mooie anekdotes over zijn loopbaan – die hem naast Barcelona onder andere bij Chelsea, Liverpool en Olympique Marseille bracht. In het opmerkelijkste verhaal was Xavi het lijdend voorwerp.

“Xavi wilde een keer tegen me judoën – dat was een heel slecht idee. Ik brak heel ongelukkig zijn sleutelbeen en dat kostte hem wat weken in de voorbereiding. Hij nam het me niet kwalijk, maar Louis van Gaal was er niet heel blij mee dat hij hem kwijt was. Het echte verhaal heeft Van Gaal toen niet gehoord, dat kwam pas veel later boven water.”

VTBL powered by FourFourTwo

De complete trip down memory lane van Zenden lees je in de nieuwe uitgave van VTBL powered by FourFourTwo.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore