Voetbal

Van Bronckhorst lovend over Ajax: 'Zeven titels op rij niet onmogelijk'

18 mei 2019 10:29 Aangepast: 18 mei 2019 11:57

Giovanni van Bronckhorst heeft afgelopen seizoen met bewondering naar 'aartsrivaal' Ajax zitten kijken. De trainer, die na vier jaar afscheid neemt van Feyenoord, denkt dat de Amsterdammers zeven keer op rij landskampioen kunnen worden en daarmee het Bayern München van Nederland wordt.

'Bij Ajax dit seizoen in de Champions League dacht ik: hoe is het mogelijk dat ze zo kunnen presteren? Ik vind het echt uitzonderlijk wat ze hebben gedaan. Als voetballiefhebber en trainer geniet ik daarvan', aldus Van Bronckhorst tegenover De Telegraaf. De Feyenoord-man ziet Ajax de komende jaren ook kampioen worden: 'Dat is niet onmogelijk, ze hebben het vermogen om goede spelers terug te halen'.

Wel denkt de trainer dat het Feyenoord zou moeten kunnen lukken om zich langs het financiële geweld op te boksen in de Nederlandse competitie, net als Ajax dat deed in Europa.

Van Bronckhorst neemt na vier jaar afscheid van de Rotterdammers. Hij won vijf prijzen in drie jaar: het landskampioenschap, twee keer de beker en twee keer de Johan Cruijff Schaal.

VTBL

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`