'Groot compliment'

Ajacieden vooraf gewaarschuwd voor bierdouche burgemeester Halsema

17 mei 2019 14:49 Aangepast: 17 mei 2019 15:00
(De haast onherkenbare) Matthijs de Ligt plukt een plastic beker bier uit de lucht.

Ajax-aanvoerder Matthijs de Ligt en directeur Edwin van der Sar waren vooraf door de politie gewaarschuwd voor de bierdouche die burgemeester Femke Halsema te wachten stond bij de huldiging. De twee vingen blikjes bier op die naar haar op het podium werden gegooid.

Dat vertelde politiechef Chris Koers achteraf tegen de Amsterdamse stadszender AT5. Hij gaf Van der Sar en de Ligt een 'groot compliment' dat ze hun taak 'uitstekend hebben uitgevoerd'. "We houden op een dag als gisteren met alles rekening. Ook met dit soort dingen. Dat soort scenario's bereid je voor met elkaar."

Hij heeft het nog. Oud-keeper Edwin van der Sar vangt een blikje bier. Hij heeft het nog. Oud-keeper Edwin van der Sar vangt een blikje bier.

Volgens Koers was bekend dat 'sommige mensen bepaalde sentimenten hadden' voor de burgemeester. "Dat hebben we ook aan de mensen meegegeven die op het podium stonden." Halsema heeft Van der Sar en De Ligt na afloop bedankt voor de vangactie.

Niemand aangehouden

Tot nu toe is nog niemand aangehouden voor het gooien van de blikjes. Wel werden met behulp van camerabeelden twee personen opgepakt voor het gooien van vuurwerk naar Halsema. Het vuurwerk bereikte het podium overigens niet.

Burgemeester Halsema werd op het podium omringd door Van der Sar (links) en De Ligt (rechts). Burgemeester Halsema werd op het podium omringd door Van der Sar (links) en De Ligt (rechts).

Ajacieden gehuldigd op Museumplein

Het 34ste landskampioenschap werd groots gevierd op het Museumplein in Amsterdam.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`