Voetbal

Ajax viert feest en draagt titel op aan Appie

15 mei 2019 22:51

Ajax heeft de 34e landstitel opgedragen aan Abdelhak Nouri, het kind van de club dat na hartfalen nooit meer zal voetballen. Direct na de uitzege op De Graafschap (4-1) hulden de kersverse kampioenen zich in een shirt met nummer 34, het oude rugnummer van het grote talent.

,,Deze is voor jou", twitterde Ajax nadat de landstitel was veiliggesteld. Onder de tekst stond een afbeelding van Nouri in een shirt van Ajax. Donny van de Beek vierde het eerste kampioenschap in vijf jaar met gemengde gevoelens. Natuurlijk was hij dolblij. Maar Nouri, zijn boezemvriend, had hem ook verteld waarom hij voor rugnummer 34 had gekozen. "Hij wilde Ajax voor de 34e keer kampioen maken", zei Van de Beek.

De titel was zondag eigenlijk al binnen, na de winst op FC Utrecht (4-1) en de nederlaag van PSV bij AZ (1-0). Toch vierde Ajax een spontaan feestje na het laatste fluitsignaal op de Vijverberg. Champagne vloeide rijkelijk, al op het veld. "Volgens mij is Schöne nu al dronken", zei Van de Beek. ,,Maar we gaan door."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore