Ga naar de inhoud
Johan Cruijff Prijs

De Jong wint prijs Talent van het Jaar

Frenkie de Jong is uitgeroepen tot Talent van het Jaar. De Ajacied wint daarmee de Johan Cruijff Prijs en mag vanuit de Johan Cruyff Foundation een Cruyff Court aanleggen op een plek naar keuze.

 De Johan Cruijff Prijs een prijs voor de beste jonge voetballer van het seizoen, de eerste prijs werd in 2003 uitgereikt aan Arjen Robben. Deze prijs is bedacht om talentvolle jonge voetballers een extra duwtje in de goede richting te geven. Het is voor het derde jaar op een rij dat een speler van Ajax deze prijs wint. In 2017 ging de trofee naar Kasper Dolberg en in 2018 naar de huidig aanvoerder van de Amsterdammers, Matthijs de Ligt.

Jury

Juryvoorzitter Jordi Cruijff spreekt van een logische keuze. "Het is heel erg knap dat hij zijn focus zo op Ajax heeft weten te houden, terwijl hij al wist dat hij bezig was aan zijn laatste maanden bij de club. Zowel op nationaal als internationaal niveau heeft hij zijn stempel gedrukt en veel indruk gemaakt. Hij is een fris ogende speler die alles in zich heeft om uit te groeien tot een speler van wereldklasse."

Uitzending
Uitzending
Uitzending bijwonen van VTBL? Meld je dan hier aan!
Bron: VTBL

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore