Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Opvallend

Bizar: Ajax kan successeizoen PSV van 2005 bijna exact kopiëren

09 mei 2019 18:35

De klap in Amsterdam kwam gisteren hard aan. Maar de Amsterdammers kunnen het seizoen alsnog een mooie bekroning geven door de landstitel binnen te slepen. Wanneer Ajax de titel weet binnen te slepen hebben zij nagenoeg het voetbaljaar van PSV in 2004-2005 gekopieerd.

PSV won in dat jaar de beker en de titel en werd eveneens in de halve finale van de Champions League uitgeschakeld. Wat het meest opvallend is, is dat PSV bijna exact dezelfde route daarnaartoe had als Ajax dit seizoen.

Bekerfinale

PSV won in 2005 de bekerfinale na een ruime 4-0 overwinning op Willem II. Ajax deed afgelopen zondag precies hetzelfde. Ook zij wonnen de beker door een 4-0 overwinning op de Tilburgers. In de Champions League gingen ze er ook beide op dezelfde manier uit. Ajax op uitdoelpunten door een 2-3 nederlaag tegen Tottenham Hotspur in blessuretijd. PSV ging er ook uit op uitdoelpunten, ook door een doelpunt in de laatste minuut. Ambrosini van AC Milan deed de Eindhovenaren toen de das om.

Landstitel

Het enige verschil in de seizoenen van PSV en Ajax is de kampioenswedstrijd. Mocht Ajax de landstitel pakken, dan gaat dat hoogstwaarschijnlijk gebeuren op 15 mei tegen De Graafschap. PSV deed het in 2005 een aantal wedstrijden voor het einde. Tegen Vitesse pakten de ploeg van Guus Hiddink toen de titel. PSV vierde die titel toen overigens nog niet, omdat een paar dagen later de wedstrijd tegen AC Milan op het programma stond. Het feest kwam iets later, namelijk na de thuiswedstrijd tegen uitgerekend De Graafschap. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore