Voetbal

Ajax verliest 90 miljoen euro aan beurswaarde na Champions League-drama

09 mei 2019 10:09 Aangepast: 09 mei 2019 10:18
Ajax-spelers liggen verslagen op de grond na het verlies tegen Tottenham. Beeld © AFP

Het verlies van Ajax in de halve finale van de Champions League tegen Tottenham dreunt ook hard door op de Amsterdamse beurs. Het aandeel van de beursgenoteerde club verloor in de vroege handel ruim 20 procent van zijn waarde.

Daarmee daalde de waarde van de hele club in een klap met zo'n 90 miljoen euro. Inmiddels loopt het verlies iets terug, maar een aandeel kun je nog altijd met een korting ten opzichte van gisteren van zo'n 18 procent kopen.

Succes ingeprijsd

Blijkbaar waren beleggers er vrij massaal vanuit gegaan dat het Champions League-avontuur van Ajax gisteravond nog niet tot een einde zou komen. 

Belangrijk is wel om op te merken dat er maar een klein deel van de aandelen Ajax vrij verhandelbaar is. Daardoor zijn er vaak al snel grote koersuitslagen te zien.

Laatste seconden

Ajax verloor gisteren in eigen huis de tweede wedstrijd in de halve finale van de Champions League met 3-2. Lang zag het er uitstekend uit voor de Ajacieden. De Amsterdammers hadden de uitwedstrijd bij Tottenham Hotspur met 0-1 gewonnen en stonden in de rust gisteren in de Arena zelfs met 2-0 voor.

Een offensief in de tweede helft van de Londense voetbalclub eindigde uiteindelijk in een drama voor Ajax. In de zesde minuut van de blessuretijd maakte Lucas Moura zijn hattrick vol en bepaalde de eindstand op 2-3, waardoor Tottenham op de valreep doorging naar de finale.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore