Interview

Ajax had een groter talent dan De Jong: 'Dan denk ik al snel aan Abdelhak Nouri'

08 mei 2019 10:16 Aangepast: 08 mei 2019 13:05

Frenkie de Jong staat dit seizoen in de schijnwerpers bij Ajax. De middenvelder speelt de sterren van de hemel en heeft al een toptransfer naar FC Barcelona te pakken. Toch is hij niet het grootste talent dat rondliep in de jeugdopleiding van Ajax. "Dan denk ik al snel aan Abdelhak Nouri."

Dat zegt Wim Jonk in een interview met De Telegraaf. Jonk werkte met de kleine dribbelaar in de jeugd van de Amsterdammers. "Hij had ook altijd rust aan de bal en deed dingen die anderen niet kunnen. Dat was Appie en het is verschrikkelijk dat je praat over ’was’. Bij de Youth League-wedstrijden zat er mede door hem op een gegeven moment ook drie-, vierduizend man."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ajax leeft droom Abdelhak Nouri: 'Ik wil met Ajax ver komen in de Champions League'

Extreme talenten

"Het was ontzettend interessant om met Appie te werken en hem bewust te maken wanneer hij wat wel of niet moest doen. Een truc om een truc geloofde ik wel. Dan zei ik: ’Appie, als die verdediger al een keer is gevallen, hoeft hij niet voor de tweede keer te vallen’. Hij kon het soms ook overdrijven, omdat hij zó goed was aan de bal", vertelt Jonk.

Nouri en De Jong samen op het trainingsveld in april 2017. Nouri en De Jong samen op het trainingsveld in april 2017.

Extreem groot talent

"Hij kon twee kanten op draaien en dat zie je bij Frenkie ook. En De Jong is fysiek sterk geworden, hoor", volgens het voormalige hoofd jeugdopleiding van Ajax. "Als je hem de sprints en tackles ziet maken, is dat indrukwekkend. Hij is een extreem groot talent." 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore