Mazzelaar

'Ontslagen' Telstar-speler die spijbelde voor halve finale Ajax, mag nu ook naar return

07 mei 2019 10:32 Aangepast: 07 mei 2019 14:53
Jordie van der Laan (rechts) bij Tottenham - Ajax. Beeld © EIGEN FOTO

Geluk bij een ongeluk voor oud-Telstar-speler Jordie van der Laan. Zijn contract bij de club uit Velsen werd voortijdig ontbonden, omdat hij vorige week stiekem naar Tottenham - Ajax in Londen was afgereisd. Hij had geen kaartje voor de return in Amsterdam, maar mag nu mee met Ajax-kenner en journalist Menno Pot.

Jordie van der Laan Jordie van der Laan

Om bij de uitwedstrijd aanwezig te kunnen zijn, had Van der Laan zich vorige week ziekgemeld bij Telstar. Het mocht dan wel niet, maar het seizoen voor Telstar (vijftiende in de eerste divisie) was toch al gespeeld.

In Londen kreeg de 25-jarige aanvaller last van zijn geweten. En wat als hij ineens op tv te zien zou zijn? Hij belde zijn trainer. "Ik heb hem opgebiecht dat ik in Londen zat. Achteraf maar goed ook, want tijdens de wedstrijd kwam ik een aantal keer vol in beeld", zegt hij tegen RTL Nieuws.

'Ik ben niet ontslagen'

Terug in Nederland werd Van der Laan op het matje geroepen bij de clubleiding. "Volgens de technisch directeur zat er niets anders op dan mijn contract te ontbinden. Dat is overigens met wederzijds goedvinden gebeurd. Ik ben niet ontslagen, zoals her en der wel staat."

Toch eindigt Van der Laan niet helemaal met lege handen. De journalist Menno Pot, die onder meer een Ajax-column schrijft voor Het Parool, hoorde het verhaal en bood de speler via Twitter een overgebleven ticket aan voor de return in Amsterdam.

Van der Laan is daar vanzelfsprekend heel blij mee, maar heeft hij dan geen spijt van zijn actie? Na enige aarzeling: "Dat durf ik eigenlijk niet te zeggen. In eerste instantie wel, maar nu het zo groot is geworden… Ik kan niet zeggen dat ik het anderen aanraad. Ik had het misschien anders aan moeten pakken en het is niet slim geweest. Ik ga even kijken hoe dit verder uitpakt."

'Verschillende aanbiedingen op zak'

Johan Derksen opperde gisteravond in het tv-programma Veronica Inside dat Van der Laan waarschijnlijk niet zou zijn weggestuurd als hij clubtopscorer zou zijn. "Of dat waar is, durf ik niet te zeggen", zegt Van der Laan. Hij werd een wedstrijd voor het einde van het seizoen weggestuurd. Wat de aanvaller volgend seizoen doet, is nog de vraag. "Ik heb verschillende aanbiedingen op zak die ik rustig zal bekijken."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Contract van Telstar-speler ontbonden na bezoek aan Spurs-Ajax

Dat hij nu 'ge-out' is als Ajaxsupporter zal niet tot problemen leiden, verwacht Van der Laan. "Al had ik tot nu toe wel opgepast dat ik niet te extreem zou laten blijken dat ik voor Ajax ben. Ik wil geen namen noemen, maar iedereen heeft wel een favoriete club als speler. Er zijn wel meer spelers in de eerste divisie die voor Ajax of PSV zijn."

2-2

Waar hij morgen zit, weet hij nog niet. Maar dat deert ook niet, zegt Van der Laan. "Ik ben in het stadion. En ik heb zo'n donkerbruin vermoeden dat Ajax doorgaat, maar of ze winnen, durf ik niet te zeggen. Ik houd het op een 2-2."

De vorige wedstrijd in Londen eindigde in 0-1 in het voordeel van Ajax. De Amsterdammers stonden in 1996 voor het laatst in de finale van de Champions League.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`