KNVB Beker

Ajax pakt de KNVB Beker na ruime overwinning op Willem II

05 mei 2019 19:39 Aangepast: 05 mei 2019 20:00

Ajax heeft de eerste prijs van het seizoen binnen. De Amsterdammers hebben de finale om de KNVB Beker met 0-4 gewonnen van Willem II. Bij rust was het al 0-2 voor Ajax. Huntelaar was belangrijk met twee doelpunten.

Willem II begon fel aan de wedstrijd en creëerde ook wat kansen. Ondanks de goede start opende Ajax in de 38e minuut via Daley Blind de score met een rake kopbal op een voorzet van Dusan Tadic. Slechts één minuut later maakte Huntelaar er 0-2 van na een mooie aanval.

In de tweede helft probeerde Willem II nog wat terug te doen, maar was het wederom Ajax dat scoorde. Huntelaar maakte gemakkelijk de 0-3 op aangeven van Donny van de Beek. Rasmus Kristensen begon in de basis in plaats van Joël Veltman. De Deen maakte in de 76e minuut de 0-4.

Geen huldiging

Er komt geen huldiging voor de bekerwinst in Amsterdam. Het feest wordt gevierd in De Kuip, daarna richt Ajax zich weer op de Champions League. Woensdag speelt Ajax de return in de halve finale tegen Tottenham Hotspur. 

Opvallend

In minuut 34 ging het publiek van Ajax staan en applaudisseerde voor Abdelhak Nouri. In de tweede helft liet het publiek van Ajax zich nogmaals zien met een hoop vuurwerk.  

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore