Supporters spijbelen

Harde kern Ajax heeft geen spijt van slaan journalist: 'Jullie zijn nu aangeschoten wild'

01 mei 2019 17:03 Aangepast: 01 mei 2019 18:53
Beeld © ANP

De harde kern van Ajax heeft De Telegraaf en andere media gewaarschuwd om geen supporters meer te filmen rond wedstrijden van Ajax. Een verslaggever van de krant kreeg gisteren klappen toen hij sfeerbeelden schoot bij het stadion van Tottenham Hotspur. "Er is vaak genoeg gezegd om op te rotten", schrijft de F-Side.

"Velen onder ons zijn er niet van gediend om met hun porem in de media te verschijnen", schrijft de F-Side in een verklaring. Als reden noemt de harde kern dat veel supporters zich ziek hebben gemeld bij hun werkgever om bij wedstrijden van Ajax aanwezig te kunnen zijn. 

'Een F-Sider doet wat-ie moet doen'

"Mensen kwamen in beeld die niet in beeld wilden en toch bleef men filmen. Ze zijn gewaarschuwd en verzocht om op te rotten met hun cameraatje. (...) Dan gebeurt er wat we allemaal hebben kunnen zien, een F-Sider doet wat-ie moet doen. Zorgen dat de sensatiepers ophoudt met filmen. De volgende dag komt de kater en is heel jankend Nederland 'verbaasd' over het incident." 

De F-Side bestaat uit enkele duizenden fanatieke supporters. Ze eist dat De Telegraaf en andere media 'oprotten' bij de laatste wedstrijden van Ajax. "Jullie zijn vanaf nu aangeschoten wild."

Verklaring aangepast, Ajax opgelucht

Inmiddels heeft de F-Side het dreigement van de website gehaald. "Jullie zijn vanaf nu aangeschoten wild", is niet langer in de verklaring te vinden. Ajax is daar opgelucht over. "Wij keuren elke vorm van geweld af. Dat geldt ook voor bedreigingen. De laatste alinea die in de verklaring stond, was een bedreiging naar de media die hun werk willen doen rondom onze wedstrijden. Dat is onacceptabel en die passage is gelukkig verwijderd."

"Iedereen moet met een veilig gevoel naar het stadion kunnen gaan", zegt Ajax. "En de media moeten gewoon hun werk kunnen doen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Ajax-fan' aangehouden voor slaan Telegraaf-journalist

'Dit kan gewoon niet'

Journalistenvakbond NVJ noemt de bedreiging 'natuurlijk belachelijk'. "Dit kan gewoon niet. Ik verwacht dat het Openbaar Ministerie hiertegen optreedt. Dit gedrag is op geen enkele manier goed te praten. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat het werk van journalisten wordt belemmerd", zegt een woordvoerder.

De man die de Telegraafverslaggever en zijn cameraman sloeg, is aangehouden

Het incident was live te zien op de website van de krant. Het incident was live te zien op de website van de krant.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore