Voetbal

Excelsior laat NAC nog even in leven

25 april 2019 20:35 Aangepast: 25 april 2019 20:38
Beeld © ProShots

Trainer Ricardo Moniz heeft zijn eerste opdracht nog niet helemaal vervuld bij Excelsior. De opvolger van de opgestapte Adrie Poldervaart verloor met zijn ploeg de uitwedstrijd bij ADO Den Haag: 3-1.

Daardoor bestaat er nog steeds een kleine kans dat Excelsior aan het einde van het seizoen als hekkensluiter rechtstreeks degradeert. De nummer voorlaatst van de ranglijst uit Rotterdam verdedigt de laatste twee speelronden een voorsprong van vijf punten op NAC Breda. Die club uit Brabant had bij een zege van Excelsior op ADO al afscheid moeten nemen van het hoogste niveau.

Excelsior besluit de reguliere competitie tegen Heracles Almelo en AZ. NAC strijdt tegen Heerenveen en PEC Zwolle voor een allerlaatste kans.

Abdenasser El Khayati bracht ADO al in de derde minuut op voorsprong. Hij scoorde in het begin van het seizoen ook al vier keer in de uitwedstrijd bij Excelsior (2-4). Jeffry Fortes schoot Excelsior in de elfde minuut op gelijke hoogte. Danny Bakker tekende nog voor rust voor de 2-1. Sheraldo Becker besliste de ontmoeting in de 72e minuut.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`