Titelstrijd

PSV onder druk voor lastig duel met Willem II

25 april 2019 15:09 Aangepast: 25 april 2019 15:13
Fran Sol (tweede van links) laat zijn medespelers uitbundig juichen na het scoren tegen PSV-keeper Jeroen Zoet (in het geel). Beeld © ANP

PSV moet vanavond op bezoek bij Willem II drie punten pakken om op gelijke hoogte te komen met Ajax. Vorig seizoen werden de Eindhovenaren vernederd in Tilburg, Willem II won met 5-0.

PSV heeft de titelstrijd sinds het 3-3 gelijkspel tegen Vitesse niet meer in eigen hand. Het moet elke wedstrijd winnen en hopen dat de gedeelde nummer één Ajax, dat een veel beter doelsaldo heeft, punten laat liggen. De vraag is of PSV de druk aankan, nadat de afgelopen wedstrijden moeizaam verliepen. 

De huidige landskampioen won eerder dit seizoen in eigen huis met een overtuigende 6-1 van Willem II, maar de verliespartij van vorig seizoen blijft een minpuntje. Dat is dus een extra motivatie voor PSV om een overwinning te behalen, maar ze hebben het vaker moeilijk in het Koning Willem II Stadion: de afgelopen drie wedstrijden werd er niet gewonnen.   

Toch weet PSV-coach Van Bommel wat er van zijn team verwacht wordt (klik op de tweet voor het interview met Mark van Bommel):

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore