#MUNMCI

Manchester City wint van United en is weer koploper van de Premier League

24 april 2019 21:56 Aangepast: 25 april 2019 00:07
Beeld © Proshots

Manchester City heeft de Manchester Derby bij Old Trafford met 0-2 gewonnen. The Citizens zijn dus weer de koploper van de Premier League. Liverpool neemt het vrijdag thuis op tegen Huddersfield Town FC en Manchester City speelt zondag uit bij Burnley FC, het verschil is nu één punt. 

Verdedigende speelstijl

Manchester United begon in een 5-3-2 formatie, waardoor er al gelijk vanaf het begin een muur klaar stond voor Manchester City. Door de opstelling met vijf verdedigers van United kwam de thuisploeg amper aan aanvallen toe, want de aansluiting was daarvoor te traag. The Citizens legde het tempo hoog om er zo doorheen te voetballen. Veel kansen kwamen er niet in de eerste helft, de grootste kans was voor Raheem Sterling die na een snelle aanval niet overtuigend uithaalde richting het doel van David de Gea.

Sterk City

Manchester City ging in de tweede helft vol op de aanval. Na negen minuten te hebben gespeeld was daar uiteindelijk de verdiende treffer voor de ploeg van Guardiola. Bernardo Silva scoorde in de korte hoek van David de Gea na een goed lopende aanval. Twaalf minuten later werd het alweer 0-2 voor The Citizens. Na balverlies van Manchester United leverde Raheem Sterling de bal af aan invaller Leroy Sané die hem via de keeper van United binnenschoot. Bij beide doelpunten had De Gea hem misschien wel moeten hebben. De wedstrijd eindigde in een 0-2 overwinning voor City, waardoor ze weer de koploper zijn van de Premier League.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore