Voetbal

Guardiola gepikeerd: 'Heeft Solskjaer dat echt gezegd?'

24 april 2019 13:15 Aangepast: 24 april 2019 13:39
Beeld © Pro Shots

Pep Guardiola heeft verbaasd gereageerd op de woorden van Ole Gunnar Solskjaer over Manchester United - Manchester City. Volgens de coach van United moet zijn ploeg uitkijken voor de vele overtredingen van de koploper. De twee rivalen treffen elkaar woensdagavond om 21.00 uur.

Solskjaer blikte eerder vooruit op het treffen met Manchester City. "Ze gaan druk zetten en agressief spelen, daar zullen we klaar voor moeten zijn. Er zullen van hun kant veel overtredingen zijn, geen twijfel over mogelijk. Ze zullen onze enkels en hielen proberen te raken en schoppen proberen uit te delen. Alles om ervoor te zorgen dat wij niet snel kunnen counteren."

Guardiola reageerde woensdag op die uitspraken. De Spanjaard weet niet waar zijn collega die wijsheid vandaan haalt. "Heeft hij dat écht gezegd? Hoe kunnen wij zo veel overtredingen maken, als we elke keer 65 of 70 procent balbezit hebben? Ik hou daar niet van", maakte Pep duidelijk tijdens het perspraatje. "Op die manier denkt mijn elftal niet, totaal niet zelfs. Tijdens de tien jaar dat ik trainer ben, heb ik mijn spelers nog nooit voorbereid om zoiets te doen. We willen ons eigen spel spelen."

Manchester City kan de koppositie in de Premier League weer overnemen van Liverpool. De ploeg van Jürgen Klopp staat met een wedstrijd meer gespeeld twee punten los. Manchester United kent een mindere periode en neemt de zesde positie in, drie punten achter nummer vier Chelsea. Die plek geeft recht op een Champions League-ticket. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`