Premier League

Liverpool juicht met pijn in het hart voor aartsrivaal United

24 april 2019 15:02 Aangepast: 24 april 2019 17:25
Raheem Sterling (links) van Manchester City in duel met Jesse Lingard van Manchester United. Beeld © ANP

De stadsderby tussen Manchester United en Manchester City is altijd een beladen wedstrijd, maar deze keer is het duel ook nog eens cruciaal voor de titelstrijd. Uitgerekend Manchester United kan aartsrivaal Liverpool enorm helpen door City punten af te snoepen.

Liverpool staat op dit moment twee punten los in de Premier League, maar heeft wel een wedstrijd meer gespeeld dan achtervolger Manchester City. Vanavond zal Liverpool dus vol spanning kijken naar de stadsderby tussen United en City op Old Trafford. Alleen winnen is genoeg voor City om weer over Liverpool heen te gaan. 

Het zal in Liverpool wel even wennen zijn om te juichen voor United: de rivaliteit tussen beide clubs is groot. De Reds tegen de Red Devils, het is vergelijkbaar met Ajax en Feyenoord. Liverpool-middenvelder James Milner heeft al aangegeven voor één keer in zijn leven te duimen voor United, maar hij weigert de wedstrijd te kijken. En daar denken veel supporters van Liverpool hetzelfde over. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Guardiola gepikeerd: 'Heeft Solskjaer dat echt gezegd?'

Liverpool geen vertrouwen in United

In een persconferentie blikten Liverpool-manager Jurgen Klopp en topspeler Virgil van Dijk alvast vooruit op de wedstrijd tussen United en City. Beiden leken niet echt vertrouwen te hebben in hun rivalen. "Het lijkt er niet op dat Manchester United iets kan presteren tegen Manchester City in deze vorm", zei Klopp. Ook Van Dijk was snoeihard, toen gevraagd werd of United zijn club zou gaan helpen: "Ons helpen? Ze moeten eerder zichzelf helpen."

Toch zullen ze allebei op een andere uitkomst hopen. Liverpool snakt naar het landskampioenschap, dat ze in 1990 voor het laatst wonnen. Vanavond kunnen ze een grote stap naar de titel zetten, zonder zelf te spelen. Eerder dit jaar wist City nog met 3-1 te winnen van United, maar volgens City-coach Pep Guardiola zijn de Red Devils nu een moeilijkere tegenstander dan toen. Met nog drie wedstrijden te gaan is elk puntenverlies in ieder geval dodelijk in de titelstrijd. 

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`