Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Strijd tegen degradatie

Kostbare zege De Graafschap op FC Emmen na fout Scherpen

23 april 2019 20:22 Aangepast: 23 april 2019 21:14
Beeld © Proshots

De Graafschap weet na dinsdag nagenoeg zeker dat het dit seizoen niet rechtstreeks uit de eredivisie degradeert. Het elftal van coach Henk de Jong won de belangrijke thuiswedstrijd tegen FC Emmen met 1-0 en vergrootte daarmee de voorsprong op NAC Breda, dat laatste staat, tot zeven punten. De Graafschap mag nu zelfs weer een beetje hopen dat het ook de play-offs ontloopt.

De enige treffer van de Doetinchemmers viel al vroeg in de wedstrijd. Kjell Scherpen, de doelman van FC Emmen, verwerkte de bal in de 12e minuut niet goed. Fabian Serrarens strafte de fout af door de bal hard en laag over de grond in het doel te schieten. De aanvaller kreeg de voorkeur boven Charlison Benschop. Serrarens staat dit seizoen op zeven doelpunten in de competitie.

FC Emmen kreeg in de eerste helft enkele kansen om langszij te komen, maar Glenn Bijl en Michael de Leeuw misten. Ook na rust ontsnapte De Graafschap meerdere keren aan de gelijkmaker.

De Graafschap steeg door de winst van plaats zeventien naar zestien en heeft nu 2 punten meer dan Excelsior, dat donderdag tegen ADO Den Haag speelt. Emmen, dat vijftiende is, zag de voorsprong op De Graafschap teruglopen tot 3 punten. De nummers zestien en zeventien spelen play-offs.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore