Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Voetbal

De Graafschap kan leven met besluit KNVB

18 april 2019 20:48

De Graafschap is tevreden met de verplaatsing van de voorlaatste speelronde in de eredivisie. De Doetinchemmers spelen op woensdagavond 15 mei hun thuiswedstrijd tegen Ajax in plaats van zondag 28 april. ,,Van alle slechte opties die voorlagen is dit de beste oplossing'', zegt algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp.

Ajax krijg door het gewijzigde speelschema de voorgeschreven rust van twee volledige dagen voorafgaande aan de halve finale op 30 april tegen Tottenham Hotspur in de Champions League.

Voor De Graafschap was vooral belangrijk dat het niet op vrijdagmiddag 26 april wilde spelen, zoals aanvankelijk het plan was. ,,Voetbal speel je voor de supporters en dat wil je echt niet op vrijdagmiddag vier uur. Het was ook voor de gemeente geen optie. Bovendien wilden we niet eerder spelen dan onze concurrenten'', lichtte Ostendorp toe op de website van de club.

Uiteindelijk kan De Graafschap leven met de verschuiving. ,,Het vraagstuk was groot en wij willen ook medewerking verlenen om Ajax de ruimte te geven zich voor te bereiden op de belangrijke halve finale in de Champions League.''

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore