Vreugde

Trotse Overmars maakt buikschuiver na zege Ajax op Juventus

16 april 2019 23:30 Aangepast: 17 april 2019 00:21

Niet alleen de supporters en spelers van Ajax vieren feest na de zege op Juventus (1-2), ook de directie van Ajax had het zichtbaar naar haar zin. Directeur spelersbeleid Marc Overmars maakte na de wedstrijd een buikschuiver over het veld.

Er komt maar geen einde aan de Europese reis van Ajax, die al tien dagen na de WK-finale met een thuiswedstrijd tegen Sturm Graz begon. Ajax won vanavond volkomen verdiend met 1-2 van Juventus, na het gelijkspel van vorige week in de Johan Cruijff ArenA (1-1). In de eerste halve finale sinds 22 jaar op het hoogste niveau wacht nu de winnaar van het tweeluik tussen Manchester City en Tottenham Hotspur.

Blijdschap om de 1-2 in de Amsterdamse Q-Factory

De Jong: 'We hadden vaker kunnen scoren'

Volgens Frenkie de Jong had Ajax nog wel vaker dan een keer kunnen scoren. "De eerste helft hadden zij echter wel iets van controle", zei De Jong bij Ziggo Sport. "De 1-0 voor Juventus was ook niet geheel onverdiend. Gelukkig kwamen wij met een beetje mazzel al snel op 1-1." Daarna kwam Ajax 'los'. De Jong: "Na de hervatting waren we gewoon veel beter. We speelden heel veel kansen uit en hadden ruimer afstand moeten nemen. Maar dat maakt nu niet meer uit."

Ajax stond in 1997 voor het laatst in de halve finale van de Champions League. "Bizar, dit is bizar. Ik was toen niet eens geboren", zei de 19-jarige Matthijs de Ligt. "Dit is voor het eerst dat ik het mee maak. Zelf op het veld, mooier kan niet. Dit is niet normaal, dat beseffen we zelf ook wel. We zijn zelf heel trots, de supporters zijn trots, de hele stad is trots.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`