#BarçaMUFC

FC Barcelona gemakkelijk richting halve finale Champions League

16 april 2019 20:03 Aangepast: 16 april 2019 22:50
Beeld © Proshots

In de eerste ontmoeting tussen Manchester United en FC Barcelona eindige het duel in 0-1 voor de Catalanen. Vanavond werd het in Camp Nou 3-0, waardoor de club uit Barcelona zich weet te plaatsen voor de halve finale van de Champions League.

Manchester United was na 35 seconden al dichtbij de 0-1, Marcus Rashford schoot net over. Een kwartier later was daar niemand anders dan Lionel Messi die buiten de zestien knap de 1-0 maakte. De stand was op dat moment in totaal 2-0 voor de Spanjaarden na de 0-1 overwinning van vorige week in Manchester, maar nog geen vijf minuten later was daar weer Lionel Messi. De Argentijn schoot weer vanaf buiten het strafschopgebied, alleen deze keer maakte keeper David de Gea een enorme blunder. De wedstrijd was dus eigenlijk wel gespeeld in de eerste helft. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

United praktisch uitgeschakeld door enorme blunder De Gea

In de tweede helft ging Manchester United opzoek richting de aansluitingstreffer, maar tot veel grote kansen leidde dat niet. Na een kwartier te hebben gespeeld was Philippe Coutinho het eindstation van een heerlijke aanval, de Braziliaan rondde hem heerlijk af. FC Barcelona speelde de wedstrijd rustig uit, creëerde hier en daar nog wat kansen maar de wedstrijd eindigde uiteindelijk in 3-0. De Catalanen plaatsen zich dus zonder enige moeite voor de halve finale van de Champions League. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore