Ga naar de inhoud
Veiligheid

Kampioenswedstrijd FC Twente tegen Jong Ajax afgelast

Beeld © ANP XTRA

De kampioenswedstrijd van FC Twente tegen Jong Ajax gaat vrijdagavond niet door. Er was onrust ontstaan over de wedstrijd die gespeeld zou worden op sportcomplex De Toekomst, vlak bij de Johan Cruijff ArenA.

Het bezoekersvak van het hoofdveld op De Toekomst biedt plaats aan slechts 185 bezoekers. Daarom had FC Twente aan Ajax gevraagd om de wedstrijd te verplaatsen naar de ArenA. Ajax weigerde dat. "De ArenA is niet van ons, die moeten we huren. Het is niet zo dat wij de Johan Cruijff ArenA even vlak voor Pasen kunnen huren", verklaarde Ajax die beslissing.

Ajax
Lees ook:
Ajax wijst verzoek FC Twente af: slechts 185 fans bij kampioensduel

Ernstige wanordelijkheden

De achterban van FC Twente dreigde daaropvolgend in groten getale naar Amsterdam af te reizen. Omwille van de veiligheid is de wedstrijd nu afgelast. "Op basis van politie-informatie houden de burgemeesters Langenacker (Ouder-Amstel) en Halsema (Amsterdam) rekening met ernstige wanordelijkheden en verstoringen van de openbare orde als de wedstrijd doorgaat", staat in een gezamenlijke verklaring.

Door de afgelasting kan FC Twente nu op tweede paasdag in eigen stadion kampioen worden van de eerste divisie. Sparta, dat op 10 punten van de koploper staat, speelt vrijdag wel, tegen Helmond Sport. Mochten de Rotterdammers dat duel verliezen, dan is Twente ook al kampioen.

Wanneer de wedstrijd tegen Jong Ajax wordt ingehaald, is niet bekend.