Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Voetbal

Ajax legt verzoek FC Twente naast zich neer

15 april 2019 21:21

Ajax werkt niet mee aan het verzoek van FC Twente om de competitiewedstrijd van vrijdag tegen de Amsterdamse beloften van sportcomplex De Toekomst naar de Johan Cruijff ArenA te verplaatsen. ,,En dat is geen onwil", zegt een woordvoerder. ,,De ArenA is niet eens van ons, die moeten we huren."

,,Sportpark De Toekomst is wel van Ajax", vervolgt de zegsman. ,,Daarom speelt Jong Ajax daar altijd. Het is niet zo dat wij de Johan Cruijff ArenA even vlak voor Pasen kunnen huren. Het is vervelend voor FC Twente en wij willen echt niet vervelend doen. Maar wij hebben ook vaak gehad dat we wel meer fans naar een uitwedstrijd wilden meenemen."

FC Twente kan vrijdagavond bij Jong Ajax de titel van de eerste divisie veroveren. De Tukkers legden het verzoek om verplaatsing naar de ArenA enkele weken geleden al neer in Amsterdam, toen ook al zonder resultaat. Gezien het belang van de wedstrijd deed Twente opnieuw vergeefs een verzoek.

Het bezoekersvak van het hoofdveld op De Toekomst biedt plaats aan slechts 185 bezoekers. Jong Ajax voldoet ruimschoots aan de eisen van de KNVB die voorschrijven dat de bezoekers minimaal 2,5 procent van de beschikbare plaatsen van het gehele stadion moeten krijgen. FC Twente wil met veel meer fans naar Amsterdam reizen. ,,Want als onze club terug kan keren naar het niveau waar wij horen, dan horen wij daar bij te zijn. En niet in een uitvak met een capaciteit van 185 man op een amateurcomplex'', staat op de Facebookpagina van Vak P, de fanatieke aanhang van Twente.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore