Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Champions League

Ajax kan kassa nog luider laten rinkelen bij succes in Turijn

15 april 2019 19:39 Aangepast: 15 april 2019 19:48
Beeld © Proshots

Ajax kan de kassa in de Champions League nog luider laten rinkelen. Bij een goed resultaat tegen Juventus overschrijden de inkomsten in de koningsklasse van het Europese clubvoetbal de grens van 90 miljoen euro.

Ajax hield zo'n 65 miljoen euro over aan de groepsfase van de Champions League. Het bereiken van het hoofdtoernooi was al goed voor een slordige 45 miljoen euro. Dat bedrag is opgebouwd uit een startpremie, de plek van Ajax op de coëfficiëntenlijst, recettes voor thuiswedstrijden en televisiegelden.

Drie overwinningen in de groepsfase leverden de club 8,1 miljoen euro op. De drie gelijke spelen in de poule 2,7 miljoen euro. Een plaats in de achtste finales bracht 9,5 miljoen euro in de clubkas.

Ajax benaderde in de achtste finales tegen Real Madrid de grens van 80 miljoen euro, met dank aan een bonus van 10,5 miljoen euro voor een plek in de kwartfinale, een volle Johan Cruijff ArenA en de uitzege op de titelverdediger.

Ajax krijgt nog eens 12 miljoen euro als het voor het eerst sinds 22 jaar de halve finale van de Champions League bereikt. Het gelijkspel tegen Juventus (1-1) in een opnieuw uitverkocht stadion van vorige week was goed voor 900.000 euro.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore