Voetbal

De Bruyne over vooroordelen pers: 'Het is belachelijk'

15 april 2019 14:18 Aangepast: 15 april 2019 14:49

Kevin de Bruyne is niet meer weg te denken uit het team van Manchester City. Voordat de middenvelder naar Manchester City vertrok werd door de Engelse pers heel anders tegen hem aangekeken dan nu. Belachelijk vindt de Belg dat.

Skysports  meldt dat De Bruyne allesbehalve blij is met hoe de Engelse pers schrijft over voetballers. De Bruyne werd in Engeland gezien als de geweigerde speler bij Chelsea toen hij naar Manchester City ging. De Bruyne zou een moeilijk karakter hebben volgens de pers. 

'Als je dat leest denk je wel: Ik? Ik ben niet lastig, dit is belachelijk. Deze mensen kennen me niet eens.' De Bruyne las veel van de Engelse pers en liet zijn oordeel over andere spelers daardoor beïnvloeden. 

Sterling

De Bruyne kwam ongeveer tegelijk met Raheem Sterling bij Manchester City. Sterling kwam over van Liverpool voor een gigantisch bedrag. De Bruyne dacht dat Sterling erg arrogant zou zijn, met name door wat men in de media over hem schreef.

'Ze zeiden dat Sterling en ik moeilijke jongens zijn. Sterling zou weg zijn gegaan bij Liverpool voor het geld, en zou een arrogante jongen zijn.' Dat beeld nam De Bruyne over, tot hij Sterling daadwerkelijk ontmoette. 'Toen ik hem ontmoette bij City spraken we elkaar na de training en dacht ik: hij is juist een coole jongen, wat klopt hier niet?'

Sterling en De Bruyne werden steeds closer met elkaar, met name toen de twee sterspelers van Manchester City in dezelfde periode een kind kregen. 'Raheem is een van de aardigste, meest bescheiden jongens die ik heb ontmoet in het voetbal.' Dat is net even wat anders dan hoe de pers over de Engelsman schreef. Nu zijn de twee goede vrienden van elkaar. 

Wist je dat wij ook een app hebben?
Daarmee heb je al het nieuws binnen handbereik. Download 'm hier.

Playstore Appstore

`