Champions League

Aanvoerder Manchester United slechtste speler van het veld

11 april 2019 13:07 Aangepast: 11 april 2019 13:22
Ashley Young (links) in een duel met Jordi Alba van FC Barcelona in de Champions League Beeld © ANP

Gisteren verloor Manchester United met 0-1 van FC Barcelona, door een eigen goal van Luke Shaw. De jeugd blonk uit, in tegenstelling tot de routinier en captain Ashley Young.

De 33-jarige Engelsman speelt al sinds 2011 bij Manchester United en begon zijn loopbaan als aanvallende buitenspeler. Maar inmiddels is hij omgetoverd tot rechtsback. In het moderne voetbal zie je dit vaker. Maar hoe ouder Young wordt, hoe minder deze rol bij hem past.

Van de elf voorzetten die Young heeft geproduceerd, kwamen er nul aan bij een medespeler. Hij stond ooit bekend om zijn assists, maar die tijden zijn dus voorbij. Het ontbreekt niet aan lengte in de voorhoede van Manchester United, het ontbrak simpelweg aan zijn richtingsgevoel. Hij had de laagste passnauwkeurigheid van alle twintig veldspelers.

Balverlies

Young heeft 32 keer de bal verloren, dubbel zo vaak als elke andere speler in het veld. Geen één keer won hij een luchtduel en elke keer dat hij een dribbel inzette, verloor hij de bal. Het afleggen tegen de aanvallers van FC Barcelona is geen schande, maar deze aanvoerder gaf niet het goede voorbeeld aan zijn teamgenoten.

Een 4

Volgens de grote kranten in Engeland waren Scott McTominay en Nélson Semedo de beste spelers van het veld; zij kregen een 7,5. Ashley Young was onbetwist de minst goede speler. Hij kreeg er dan ook flink van langs en kreeg als cijfer meestal een 4.

Als het aan de Britse analisten ligt, staat de Manchester United-speler minder vaak in de basis.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`