Voetbal

Suárez bezorgt Barcelona winst bij Manchester United

10 april 2019 22:45 Aangepast: 10 april 2019 22:54
Beeld © Pro Shots

FC Barcelona heeft met 0-1 gewonnen bij Manchester United. Het enige doelpunt kwam van het hoofd van Luis Suárez.

Luis Suárez zorgde al na dertien minuten voor het eerste Catalaanse doelpunt. Lionel Messi baande zich een weg door de verdediging van Manchester United en gaf blind voor op het hoofd van de Uruguayaan. De spits kopte vervolgens binnen, wilde beginnen met juichen, maar werd teruggefloten door de arbiter van dienst: buitenspel. Dankzij inmenging van de VAR werd echter alsnog duidelijk dat het een zuiver doelpunt was.

Na een half uur kreeg Lionel Messi een flinke knal van Chris Smalling. Het resultaat was een bloedneus en een hoop verzorging voor de Argentijn. Gelukkig voor hem en Barcelona kon hij door. Philippe Coutinho zorgde even later met een snoeiharde volley voor een grote kans, maar David de Gea voorkwam met een uiterste inspanning de 0-2.

Waar Barccelona in de eerste helft de lakens uitdeelde, had Manchester United in de tweede helft meer te vertellen. Tot heel veel grote kansen kwam het niet, maar de thuisploeg drong aan. Op een schot dat voorlangs ging van Luis Suárez na, kon ook de uitploeg weinig meer forceren.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`