Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Zinloos geweld

Grensrechter die keeper bewusteloos sloeg niet meer welkom bij club

02 april 2019 09:14 Aangepast: 07 mei 2019 11:31
De grensrechter links wordt tegengehouden, rechts ligt de keeper op de grond. Beeld © Rowin van Diest

De grensrechter die afgelopen zaterdag een doelman van een andere club bewusteloos sloeg, is niet meer welkom bij Geel-Wit. Dat heeft de ploeg uit Haarlem op hun website bekendgemaakt. "Hiermee geeft Geel-Wit duidelijk aan dat we agressie, in welke vorm dan ook, op en buiten het veld volledig afkeuren."

Gisteravond kwam het hoofdbestuur van Geel-Wit bijeen, om tot deze conclusie te komen. Daarnaast is besloten om het team uit de competitie te halen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Speler knock-out bij amateurduel Hoofddorp: dader gearresteerd

Knock-out

Het eerste zaterdagteam van Geel-Wit speelde afgelopen zaterdag in Hoofddorp tegen UNO. De sfeer tijdens de wedstrijd was niet prettig, maar aan het einde van de wedstrijd ging het helemaal mis.

"Er lag op een gegeven moment een speler van Geel-Wit op de grond, hij was tegen het hoofd geschopt", zei Lennert Böhmer, bestuurslid van Geel-Wit, eerder tegen RTL Nieuws. "Er ontstond een vechtpartij. Het liep uit de hand. De grensrechter, een reservespeler van ons, stormde op de keeper af en sloeg hem knock-out."

Onderzoek

De grensrechter werd vervolgens geschorst. "Deze persoon heeft geen verleden met veel kaarten en is ook niet vaker betrokken bij opstootjes", zei Böhmer. "We zijn dan ook verbaasd dat dit is gebeurd. We zijn nog in overleg over andere sancties."

Die sanctie is dus nu bekendgemaakt. De speler hoeft niet meer terug te komen. De 34-jarige Haarlemmer werd aangehouden en heeft een nacht op het politiebureau doorgebracht. Na verhoor is hij weer vrijgelaten. De politie doet dinsdag nog onderzoek naar de zaak, daarna wordt die overgedragen aan het Openbaar Ministerie.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Geel-Wit schorst grensrechter die keeper knock-out sloeg: 'We bieden excuses aan'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore