Voetbal

Van Gaal boos op leiding United: 'Ze wisten dat het mijn laatste klus was'

27 maart 2019 10:33 Aangepast: 27 maart 2019 10:44

Louis van Gaal is bijna drie jaar weg bij Manchester United en kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn tijd in Manchester. Zijn ontslag in 2016 maakt hem nog altijd kwaad.

Van Gaal is nog altijd niet blij met de manier waarop hij vertrok bij Manchester United. In gesprek met de BBC laat de Nederlander weten drie jaar na dato nog steeds boos te zijn op de leiding van The Red Devils. "De voorzitter Ed Woodward en de familie Glazer wisten dat het mijn laatste klus zou zijn. Ook was mijn vervanger al zes maanden eerder achter mijn rug geregeld. Tijdens persconferenties kon ik telkens weer vertellen wat ik vond van alle geruchten, dat doet iets met mijn autoriteit."

Spijt

Ondanks de vele kritiek heeft Van Gaal nooit spijt gehad van zijn keus. "Manchester United is een van de grootste clubs ter wereld. Ik heb gewerkt bij de nummer één van Nederland, Duitsland, Spanje en ook Engeland. Tottenham Hotspur had ook belangstelling en had een selectie met jonge spelers, United had veelal oude en ervaren spelers."

Het winnen van de FA Cup noemt Van Gaal zijn grootste prestatie. “Ondanks alle kritiek en geruchten over een mogelijke opvolger heb ik wel een prijs gewonnen.”

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore