Ga naar de inhoud
Kelderklasse

Dit is waarom uitwedstrijden verschrikkelijk zijn

Na een flinke avond stappen is er weinig erger dan een uitwedstrijd moeten spelen. En er zijn redenen genoeg waarom niemand zin heeft in een potje op bezoek bij Schubbekuttenveen 8 op de vroege morgen en dit is waarom:

1. Veel te vroeg verzamelen

Bij thuiswedstrijden is het gebruikelijk om ongeveer een uurtje voor de wedstrijd aan te komen kakken. Dit kun je nog zelfstandig rekken tot een kwartiertje voor de wedstrijd. Je speelt toch thuis, pakt je fietsje en bent altijd op tijd voor het beginsignaal. Bij uitwedstrijden is dit onmogelijk. Ben je niet op tijd, is je ploeg al weg en ben jij de Sjaak. Krijg je te maken met gezeur van je ploeggenoten of met irritante boetes. Daarnaast speel je thuis al veel te vroeg, laat staan uit. Daarbij verwerk je een kater beter met een tosti uit eigen kantine, dan uit de kantine van een ander.

 

2. Er zijn altijd een aantal B.O.B.'s nodig

Je speelt in de Kelderklasse om na afloop de kantine in te duiken. Daar is de hele Kelderklasse nou eenmaal voor uitgevonden. Je vraagt je dan ook af wat in hemelsnaam het nut van uitwedstrijden is. Altijd moeten er een aantal met de auto komen. Voor die personen is de gehele dag en dus ook de gehele week eigenlijk totaal naar de haaien. Zonde is het. Wederom een reden om alleen maar thuiswedstrijden te spelen.

3. De kleedkamer

Je wordt in een hokje gestopt waar eigenlijk maar plaats is voor een man of vijf, maar je zit er met twintig. Dan zit er ook altijd nog wel zo'n eikel tussen die alles lekker laat vliegen met de avond ervoor 45 bier in zijn nek. Alles behalve comfortabel dus. Op jullie eigen sportpark hebben jullie een riante eigen kleedkamer, waar het altijd feest is. Bij uitwedstrijden is t slechts douchen en terug naar de eigen club.

4. De thuisfluiter

Hier hoeft eigenlijk geen enkele uitleg bij. Iedereen kent het. De man met de fluit is altijd een man van de club. En wanneer een man van de club de fluit in de mond mag nemen, dan is de winnaar op voorhand al bekend. Op momenten dat je doormidden wordt getrapt gaan we lekker door en wanneer de thuisploeg 17 meter buitenspel staat ook. Wanneer jouw ploeg totaal geen buitenspel staat word je wel weer teruggefloten. Een onmogelijke strijd dus. 

5. Veld 8

Niets is erger dan uit moeten spelen en dan ook nog eens weggestopt worden op veld 8. Bij sommige clubs moet je dan eerst een weg of sloot over, dan nog 24 km lopen en dan pas heb je veld 8 bereikt. Je bent al kapot voordat er begonnen moet worden. Ook in de rust is het genieten. Je loopt terug en voordat je bij de kleedkamer bent mag je omdraaien. Bij thuiswedstrijden weet je tenminste wat je hebt.