#NEDDUI

Nederland verliest van Duitsland ondanks knappe comeback

24 maart 2019 22:19 Aangepast: 24 maart 2019 22:53

Oranje heeft vanavond met 2-3 verloren van Duitsland. Na een 2-0 achterstand kwam het Nederlands elftal nog knap terug tot 2-2, maar verloor uiteindelijk in de slotfase.

Openingsfase

Duitsland begon sterker aan de wedstrijd en was al snel gevaarlijk. Serge Gnabry werd vrijgespeeld en kon vrij schieten op doel. Na een kwartier spelen kwamen de Duitsers op een 0-1 voorsprong. Door een glijpartij van Matthijs de Ligt kon Manchester City-aanvaller Leroy Sané vrij aannemen in de zestien en de bal achter doelman Jasper Cillessen schieten.

Kansen Nederland

Het eerste gevaar van Nederland kwam van Ryan Babel. De aanvaller werd vrijgespeeld door Georginio Wijnaldum maar wist oog in oog met Manuel Neuer niet te scoren. Niet veel later kreeg Ryan Babel opnieuw een opgelegde kans voor de gelijkmaker. Na een voorzet van Quincy Promes kwam de aanvaller van Fulham goed voor zijn man, maar schoot hij de bal recht op de Duitse doelman.

Nederland had veel moeite met de positiewisselingen van de Duitsers. Serge Gnabry ontsnapte aan de aandacht van de verdediging en krulde de bal vanaf de linkerkant van de zestien prachtig achter Jasper Cillessen in de kruising. Een aantal minuten later kreeg Leroy Sané de mogelijkheid om de 0-3 te maken. De aanvaller werd met een fraaie steekbal voor Jasper Cillessen gezet, maar de Nederlander bracht goed redding.

Tweede helft

Kort na rust bracht Nederland de spanning terug in de wedstrijd. Na een afgeslagen corner bracht Memphis Depay de bal opnieuw voor het doel, waar Matthijs de Ligt klaar stond om binnen te koppen. Nederland had het overwicht in de tweede helft, wat resulteerde in de gelijkmaker. Na ruim een uur spelen schoot Memphis Depay de stand weer gelijk. De aanvaller van Lyon schoot de bal na een kluts hard in de korte hoek achter Manuel Neuer.

In de 90e minuut rondde Schulz een vlot lopende aanval af en schoot hij de Duitsers op een 2-3 voorsprong.

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore