Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Opmerkelijke carriére

'Toen was ik er klaar mee en vertrok ik naar Kasımpaşa'

20 maart 2019 11:07 Aangepast: 20 maart 2019 11:39

Ryan Babel is weer helemaal terug. De aanvaller was een periode uit beeld verdwenen bij veel Nederlandse voetbalsupporters, maar heeft zich weer helemaal op de kaart gespeeld. De Nederlander heeft in zijn carrière te maken gehad met ups en downs, maar heeft nooit het vertrouwen in zichzelf verloren.

In gesprek met VI laat de aanvaller weten tevreden te zijn met zijn carrière. "Mijn loopbaan is een mooie reis, soms besef ik niet hoe mooi het eigenlijk is. In tijden dat het op sportief vlak minder met je gaat voel je jezelf ongelukkig. Maar als je nadenkt over de mindere momenten besef je pas hoe gelukkig je moet zijn. Ik mag als voetballer de hele wereld zien."

Afgeschreven

Babel leek door zijn transfer naar Al Ain in de Verenigde Arabische Emiraten het voetballen op topniveau achter zich te laten. "Nadat ik terugkeerde bij Ajax was het de bedoeling om een jaar lang goed te presteren en daarna transfervrij een mooie subtopclub vinden in het buitenland. Bij Ajax werden we kampioen en ik had redelijk veel gespeeld. Ik dacht dat clubs als Tottenham Hotspur of West Ham United bij mij zouden passen. Tottenham was destijds nog een subtopper. In Duitsland vond ik clubs als Dortmund, Schalke 04 en Bayer Leverkusen bij mij passen. Toen mijn zaakwaarnemer contact met deze clubs had kreeg hij steeds te horen: 'Goede speler die Babel, maar we hebben nog andere opties.’'Toen was ik er klaar mee en vertrok ik naar Kasımpaşa SK. Twee jaar later ging ik naar Al Ain voor het geld, daar heb ik nooit een geheim van gemaakt."

Omweg

Via een omweg is Babel opnieuw bij het Nederlands elftal gekomen en hoopt hij het EK in 2020 te bereiken. "Na het WK in Zuid-Afrika heb ik alles gemist, het bereiken van het EK in 2020 zou wat dat betreft mijn loopbaan rond maken."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore