Oranje

Van Dijk grapt: 'Wilde Babel vertrouwen geven'

19 maart 2019 11:25 Aangepast: 19 maart 2019 12:28
Virgil van Dijk na zijn late gelijkmaker tegen Duitsland Beeld © ANP

Virgil van Dijk kan gelukkig nog lachen om die fout die hij afgelopen weekend maakte tegen Fulham. De aanvoerder van Oranje kopte een bal te zacht terug naar Alisson Becker, waardoor uitgerekend Ryan Babel de bal kon binnentikken.

Gisteren kwamen Van Dijk en Babel elkaar weer tegen, dit keer als teamgenoten bij het Nederlands elftal. Het doelpunt van afgelopen weekend kwam natuurlijk even ter sprake. "Ik hoorde dat Ryan alweer allemaal foto's op social media had gezet. Ach goed, dat moet hij zelf weten", aldus Van Dijk tegenover FOX Sports.

Liverpool won uiteindelijk, waardoor Van Dijk er toch een beetje om kan lachen. Zo zou hij Babel vertrouwen hebben willen geven richting Oranje. "Inderdaad, dat probeerde ik. We hebben allemaal vertrouwen nodig', zei hij met een knipoog. De verdediger baalt van het foutje, maar beseft ook dat her erbij hoort. "Fouten gebeuren in voetballerij. Mij ook, maar hopelijk niet te vaak meer. Als verdedigers of keepers een fout maken, wordt het meteen afgestraft. Dat is het risico van het vak.'

 

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore