kelderklasse

Zo herken je een typische kelderklassewedstrijd

16 maart 2019 12:42 Aangepast: 16 maart 2019 14:16

Het is een iets lager niveau dan de Champions League, maar wel net zoveel sensatie en spanning: de kelderklasse. Elke week is het weer smullen geblazen in het amateurvoetbal. Hier een aantal kenmerken van een heerlijke kelderklassewedstrijd.

Knollenveld

Thuis heb je al helemaal bedacht hoe je vandaag iedereen voorbij gaat spelen, en vervolgens de bal in de kruising gaat schieten. Het veld werkt alleen niet helemaal mee. Zo’n veld waar hier en daar nog een grasspriet te vinden is tussen het zand en de bloemetjes. Helaas springt de bal bij de aanname op tot aan je heup. Anders was het zeker wel gelukt!

Scheidsrechter van 65+

Altijd fijn als je het veld oploopt en ziet dat de scheidsrechter regelrecht uit het bejaardenhuis is geplukt. Zo’n scheidsrechter die heel de wedstrijd de middencirkel niet uitkomt. O ja, en waag het om tegen hem te praten.

Trainer doe eens rustig

Wekelijks zien we het weer terug. Zo’n trainer die thuis niks te vertellen heeft en dus al zijn agressie loopt te uiten aan de zijlijn. Niemand kan zich druk maken over de einduitslag tussen de nummer 5 tegen 10 in de kelderklasse, behalve de trainer.

Waar is onze spits?

De trainer had duidelijk doorgegeven in de groepsapp dat iedereen om half 10 aanwezig moest zijn.  De spits is nergens te bekennen, tot hij om half 1 vraagt hoe laat het verzamelen is.

Wát een stank

Als je eraan denkt dan ruik je het alweer. Die vieze poeplucht die uit een van je teamgenoten komt in de kleedkamer. Zo’n bierscheet waar je u tegen zegt. Altijd fijn als iemand die laat lopen in een kleedkamer van 2 bij 3 vierkante meter.

Alles draait om de derde helft

Tijdens de tactiekbespreking voorafgaand aan de wedstrijd is de aanvoerder van de derde helft al aan het inventariseren wie er na de wedstrijd blijven hangen. Wat boeit die hele wedstrijd eigenlijk nog joh, ga toch lekker bier drinken.

Ronaldo fanboy

Zelfs in de kelderklasse vinden we spelers terug die denken dat ze de nieuwe Cristiano Ronaldo zijn. Met van die vreselijke felgekleurde voetbalschoenen. De speler die is afgevallen voor de selectieteams maar zich veel te goed voelt voor de kelderklasse. Bah bah.

De zaag

Wat is het toch genieten he? Als er weer een veel te hard het duel invliegt. De zaag is een onmisbaar onderdeel van een kelderklassewedstrijd. Vaak is het onkunde, maar dat maakt ze er niet minder mooi om toch?

VTBL

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore