Amateurvoetbal

12 uitspraken uit het amateurvoetbal: als we de derde helft maar winnen!

14 maart 2019 11:24 Aangepast: 14 maart 2019 13:40

Het is elke week weer genieten op de amateurvelden. Niet alleen het voetbal is hilarisch, maar ook de uitspraken op het veld zijn om van te smullen. Een aantal van deze uitspraken verdienen eigenlijk wel een tegeltje. Dit zijn twaalf veelvoorkomende uitspraken in het amateurvoetbal.

1 Tegen wie moeten we eigenlijk?

De wedstrijd staat op het punt van beginnen, totdat een van je teamgenoten vraagt tegen wie jullie eigenlijk moeten spelen. We zien het nog wekelijks in de kelderklasse. Lekkere voorbereiding!

2 Hoeveel staat het?

Aangezien de meeste kelderklasse-spelers op de zondagochtend nog niet in staat zijn om fatsoenlijk te tellen, moet er af en toe even gevraagd worden wat de stand is. Het is ook zo lastig om te onthouden.

3 Scheids, hoe lang nog?

Deze vraag stelt de ultieme amateurvoetballer. Het liefst al na een minuut of tien. En er dan raar van opkijken dat de scheidsrechter na een tijdje geen antwoord meer geeft.

4 Wat een thuisfluiter!

Waarschijnlijk schiet er nu al een wedstrijd door je hoofd waar jouw team te maken had met een enorme thuisfluiter. Zo’n scheidsrechter die er alles aan doet om zijn cluppie te laten winnen. Na de wedstrijd heeft diezelfde scheids nog even bardienst in de kantine.

5 Hij niet!

Dit is er eentje om in te lijsten. Al staat de spits acht meter buitenspel, toch zal er altijd wel iemand roepen: hij niet! Alles om de scheidsrechter ervan te overtuigen dat niet de spits maar iemand anders buitenspel stond.

6 Tweede helft richting de kantine

Veel teams zijn al blij als ze de toss winnen vóór de wedstrijd. Mochten ze die dan gewonnen hebben, kun je natuurlijk met een aantal zaken rekening houden. Bijvoorbeeld de stand van de zon, de wind of natuurlijk dat je de tweede helft richting de kantine wil spelen. Dat zorgt voor een motivatieboost!

7 Ze weten het niet meer

De thuisploeg is heer en meester in de wedstrijd, totdat de keeper een beroerde uittrap heeft. Dan roept er iemand van de tegenpartij natuurlijk: "Ze weten het niet meer!"

8 Het kan nog

Altijd fijn als je trainer zorgt voor dat extra beetje spirit in de ploeg. Wel wat overdreven om bij de 4-1 in de 84e minuut te roepen dat het nog kan.

9 Zelf halen

Wat is het toch irritant, als iemand roept: zelf halen! Het is de standaarduitspraak als iemand weer eens een bal over de omheining van het sportpark schiet. 

10 Wij winnen de 3e helft wel

Niets belangrijker dan in topvorm zijn tijdens de derde helft. Dat wordt vaak in de wedstrijd nog even duidelijk gemaakt.

11 Laten jullie de kleedkamer schoon achter?

Elke week probeert de trainer het maar weer opnieuw. Een groep zwetende jongens die net van hun kater af zijn vragen of ze de kleedkamer na het douchen netjes achter willen laten. Het is vaak haasten om niet als laatste de kleedkamer te verlaten, want diegene is de pineut.

12 Kan er nog iemand rijden?

Het is vaak al lastig genoeg om elf spelers bij elkaar te krijgen. Mocht dat dan eindelijk gelukt zijn, moeten die spelers ook nog op de een of andere manier aankomen bij de tegenstander. Het is elke week weer een hele klus om het vervoer te regelen in het amateurvoetbal.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore